A magyar futball újabb arculcsapása

Csapatsportok
Typography

A hétvégén az utolsó előtti fordulóra került sor a 2018-as labdarúgó VB európai selejtezőjében. Mint korábban, most is a magyar és az ír válogatottra koncentrálunk cikkünkben. (foto:index.hu)

Pénteken Írország - Moldova összecsapás volt Dublinban, s amint az várható volt, a hazaiak simán hozták a mérkőzést, s úgy léphetnek majd pályára 2-0-ás győzelmüket követően ma este Walesben, hogy ha nyernek, akkor megszerzik a csoport második helyét. Bár csak a csoportelsők jutnak ki automatikusan a VB-re, ennek mégis különös jelentősége van, hiszen a legjobb második pótselejtezőt játszhat. Tehát az íreknek még lehet esélyük a világbajnokságon történő szereplésre, de ehhez ma 19,45-től (itteni idő) nagy bravúrt kell véghezvinniük.

S most ejtsünk pár szót a magyarokról is! Próbálom megtalálni a helyes kifejezéseket, de nagyon nehezen megy. Szégyen? Bukás? Csúfos szereplés? Talán ezekből kellene válogatnom, ha reális értékelését szeretném adni a szombati, Svájc elleni mérkőzésen látottaknak. Az otthon - mind infrastrukturálisan, mind személyi juttatásokat tekintve - kiemelten dotált sportág "krémje" az Andorra elleni vereséget követően ismét megdöbbentette teljesítményével azon szurkolókat, akik még éreznek bármi szimpátiát a csapat mellett. Az 5-2-es vereség alkalmával ismét bebizonyították, hogy a magyar labdarúgás jelenlegi szereplői (szövetségi vezetők, edzők, játékosok) teljesen alkalmatlanok egy komolyabb eredmény elérésére, sőt a folyamatos leépülés főszereplőivé váltak.
Kedden Feröer-szigetek ellen lépünk pályára Budapesten, s ha ne adj isten a vendégek nyernének a Groupama Arénában, akkor az a csúfság esne meg velünk, hogy ez a rendkívül szimpatikus, de teljesen amatőr futballistákból álló nemzet válogatottja előttünk végezne a csoportban. A különbség csupán egy pont, s furcsa ezt leírni, de minden erőnkre szükség lesz ahhoz, hogy ne szenvedjünk vereséget a 20,45 (otthoni idő) órakor kezdődő találkozón.

 

A 2018-AS VILÁGBAJNOKSÁGRA MÁR KIJUTOTT VÁLOGATOTTAK
1. Oroszország
2. Brazília
3. Irán
4. Japán
5. Mexikó
6. Belgium
7. Dél-Korea
8. Szaúd-Arábia
9. Németország
10. Anglia
11. Spanyolország
12. Nigéria
13. Costa Rica
14. Lengyelország
15. Egyiptom