Az ír labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya a sikertelenül megvívott világbajnoki pótselejtező mérkőzéseket követően azzal került be a hírekbe, hogy esetleg Angliában dolgozik majd tovább.

Kelta vagy gaelic futball, ír nyelven: Peil, Peil Gaelach vagy Caid, nekünk a kontinensen lakó európaiaknak furán mutat. Első ránézésre focinak tűnik, ám az ellenség levitele a földre már a rögbit juttatja eszünkbe. Általában ezt nevezik nemzeti focinak Írországban. A Hurlinggel egyetemben a legnépszerűbb sport, amit a GAA szövetség kontrolál, szigorú szabályok közt.

Szombaton jön a MECCS! Igen csupa nagybetűvel, mert szokatlan sporttörténeti esemény szemtanúi lehetünk a las vegasi shownak. Két ikon, két különböző sportág bajnoka csap össze. De hogyan jutott el ideáig valaki Crumlinból? Összefoglaltuk.

Az ír futball fanatikusai számára - az izgalmakat tekintve - nem is lehetett volna jobb a világbajnoki pótselejtező mérkőzések sorrendje, hiszen a sorban az utolsót játsszák. A Dánia elleni, idegenbeli mérkőzésre a Ryanair és az Aer Lingus is indított gépeket, hogy minél többen szurkolhassanak a csapatnak.

Korábbi határozatát megváltoztatva mégis engedélyezi a nevadai szövetség, hogy a jövő szombati (augusztus 26.) Floyd Mayweather–Conor McGregor mérkőzésen a szabályok szerinti 10 unciás kesztyűk helyett a kisebb súlycsoportokban használt 8 unciást használják a résztvevők – írja a profiboksz.hu.

More Articles ...