Magunkról menüpont (6)

Thursday, 16 February 2017 11:04

Kedves Látogató!

Written by

Üdvözöllek, illetve üdvözlünk a megújult (H)írmorzsák oldalon. Tavaly augusztus 22-én elindult a facebook-on a kis morzsám. Előtte egy általatok is ismert oldalon publikáltam történelmi cikkeim, majd felkérésre, hogy csináljak híreket, amire igent mondtam. Igaz, azt nem a weboldalon képzeltem el, hanem csak a facebook-on.

Tuesday, 21 February 2017 12:10

Judit bemutatkozása

Written by

Engedjétek meg, hogy, mint a rovat háziasszonya röviden bemutatkozzak.
Juditnak hívnak, a rovatom címe: Családi ez + az

Tuesday, 21 February 2017 12:20

SZEVI bemutatkozása: Sport avagy „Mezzel töltve”

Written by

Ha valaki azt mondja, hogy a sport az élete, sokan ezt túlzónak tartják. Na jó, az enyémnek csak a fele, de abban aztán mindenevő vagyok. Volt szerencsém a magyarországi sportéletben játékosként és sportvezetőként is részt venni, de leginkább ízig-vérig szurkolónak vallom magam.

Tuesday, 21 February 2017 14:12

Nem fontos, de talán hasznos

Written by

2005-ben érkeztem a párommal Írországba, ez pont 12kg-mal ezelőtt volt. Valamennyire emlékszem, hogy mi volt akkor furcsa, mi tetszett és mi lepett meg anno. Igyekszem az ide érkező embereket mindezekre valamennyire felkészíteni. Az is célom, hogy azoknak adok kirándulási tippeket ezen a meseszép szigeten, akik már megszokták az ittlétet. Ígérem, hogy én nem bánom meg, ha elolvasod.
Semmi fontos nincsen itt. Csak a magam szórakoztatására írok néha ezt-azt, de aki hajlandó kihámozni a lényeget, annak talán hasznos lehet. Ha másért nem is, legalább eltelt az idő vele.

Wednesday, 27 September 2017 18:49

Kedves Írországi Hírmorzsákat Csipegető!

Written by

Jó az oldal, ugye? Nem is tudom, hogy mit is keresek én itt. Mert hogy én nem is híreket morzsálgatok ide, hanem inkább csak morgolódok itt, mint egy bolhás kutya.

A történet tavaly októberben kezdődött amikor egy napos délután két szeminárium között, a UCC jogi épületének pihenőjében gumicukrot majszolva, telefonomon a facebook böngészésével próbáltam elütni az egyéb hasznos tevékenységre túl rövid durván egy órámat. Ekkor figyeltem föl egy Norbee nevű felhasználóra, aki rendszeresen hírösszefoglalókat tett elérhetővé a nagyközönség számára magyarul. Két dolog fogott meg ezekben a hírösszefoglalókban: az egyik, hogy tömörek voltak (töredelmesen bevallom, hogy túl hosszú cikkeket, amelyek kitesznek egy harmincoldalas akadémiai írást nincs türelmem elolvasni, hacsak nem jogi beadandóhoz kell), a másik pedig az, hogy Norbee a figyelemfelkeltő, érdekes oldalát fogta meg a dolgoknak. Később ezek a kis hírmorzsák weblappá, az Írországi Hírmorzsákká nőtték ki magukat, ahol egy több szakterületen jártas csapat kezdett el érdekességeket megosztani különböző témákkal kapcsolatban. Majd több közös vállalkozás indult meg az Írországi Magyarok Rádióval együttműködve, mint például a Dublin Café, a Morzsa Konyha és a Kisokos, amely a Citizenship Infos cikkeket teszi elérhetővé magyarul, az én közreműködésemben is. A következő riportban a kedves olvasók megismerhetik, hogyan jutott el Norbi és az Írországi Hírmorzsák a jelenlegi szintre.