Trump Amerikája most gyermekek sírásától hangos

Nemzetközi morzsák
Typography

Édes Istenem, kiáltottam fel, miután megnéztem egy videót, amely az USA déli határán készült. Ebben a videóban (ami tulajdonképpen egy hangfelvétel) azt hallhatjuk, hogy az illegális bevándorlóktól elkülönített gyermekek a szüleikért sírnak. Jó kezdése egy mai napnak....

 

Trump falat ígért a déli határra, igaz azt a szomszédjával fizettetné ki, de addig amolyan megőrzőket hozott létre, ahol a szülőket elkülönítik a gyermekektől. Értsd, a csecsemőket is! Persze én vagyok szentimentális bolond, akit megérint, mert sokan vannak, akik azt mondják, megérdemlik, meg minek mentek oda és különféle jelzőket aggatnak a szerencsétlenekre. Nem, nem az illegális bevándorlás mellett foglalok állást, hanem az emberség mellett. Egy dolog az, hogy illegálisan próbáltak bejutni, de ez sem indokolhatja azt, hogy ilyen kegyetlen, náci módszert válasszon a „demokrácia” lovagjának kikiáltott állam.

Az elkülönített gyermekek és a hivatalnokok


Nácit mondtam? Igen, azt. Hiszen pont ilyen hozzáállás miatt történhetett meg Auschwitz és társai anno. Mindig elképedek, hogyan lehettünk képesek milliónyi embert pusztulásba küldeni, miközben ott is sírtak a gyermekek, ott is elválasztották őket a szülőktől, és ha nem volt még képes dolgozni, vagy nem volt valami különlegessége akkor vagy falnak csapták őket vagy egyéb módon elpusztították őket a származásuk miatt. Jó-jó ennyire nem szabadultak még el az indulatok egyelőre az USA határain, de valljuk be, közel van hozzá az események láncolata.

A felvételen sok-sok kis gyermek sír, miközben a bevándorlásügyi hivatal emberei kérdezgetik őket. Hallhatjuk, ahogy a gyermekek a szüleikért sírnak, és azt is ahogy cinikus megjegyzést tesz az egyik ügynök” No, kórusunk már van, csak egy karmester kellene még”- roppant vicces és ugyanakkor "együttérző" is. Bevallom, ismeretségi körömben sem ritka az ilyen, de ezt a tudatlanságuknak tudom be, legalábbis ebben reménykedem.

A kislányt folyamatosan kérdezgetik, honnan jött, mire ő válaszol, és egy másik gyermek is odakiabálja neki, hogy honnan származik. Mikor a kislány kéri, hogy hívják fel a nagynénjét, az ügynök annyit mond, hogy megjegyezte a számot. Később ugyan felhívják a nagynénit, de ez sem igazán segít sokat. A kiszivárogtatott felvételen 4-től 10 éves korig bezárólag hallhatunk gyermekeket. Ez a felvétel el lett juttatva az USA egyik polgárjogi ügyvédjének, akit sokkolt a felvétel. Nyomozása során kiderült, hogy több mint 2000 gyermek lett elszakítva a szüleitől május óta. Ez embertelen, és nem lehet kimagyarázni ezt a fajta eljárást. Trump Amerikája gyereksírásoktól hangos, ami azóta eljutott a felesége füléhez is, és kritizálni merészelte hites ura rendelkezését. Nem kommentálnám tovább ezt, a belinkelt videót, aki meghallgatta, remélem le tudja vonni a következtetést, mi várhat a világra, ha ilyen vezetők fogják irányítani .Végül egy mondat zárásnak, a kislánytól az ügynök felé: „Megígérem, jó leszek, de engedjenek, ki innen kérem. Magányos vagyok”- kár, hogy a könnyeit és hangját nem tudom átadni.