Történelem vagy öngyilkosság?

Nemzetközi morzsák
Typography

A Közel-kelet sosem volt a béke szigete, most aztán meg pláne nem is lesz az, mert ma történelmet írnak Trump jóvoltából.

Trump sosem kertelt, ő cselekedett. Igaz, jó pár intézkedését meg lehet kérdőjelezni, s remélhetőleg a következő választásokon meg is fogják ezt tenni, most még nagyobbat húzott a 21-re: elsőként a világon, elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosaként.

Ezzel kb. üzent a palesztinoknak is, hogy hol a helyük, de a világnak is, hogy ő bármit megtehet. Az arab szövetségesei egy tessék-lássék tiltakozást fognak beadni, vagy adtak már be, de igazából nem mernek belekötni a nyugat „sátánjába”, mert iszonyú mértékű pénzek forognak kockán. Amolyan szimbiózis van az arab államok és az USA között. Izrael barátsága innentől kezdve megkérdőjelezhetetlen lesz, egyben a közel-keleti dominanciája is be lett betonozva. 70 évvel Truman elnök látogatása után, Trump korábbi ígéretéhez híven ma átadják az első konzulátust Jeruzsálemben azzal a szándékkal, hogy kimutassák, elismerik Jeruzsálemet Izrael fővárosának.

Ezzel mondhatni felrúgta a bilit, és ami benne volt a világ nyakába fog szakadni. Most is nézem az élő közvetítést és boldogan éneklik az USA himnuszát, készülve az elnökök beszédére. A háttérben az USA és Izrael összeolvadó zászlója, előtte amerikai katonák. Az izraeli amerikai nagykövet David F. bejelentette ünnepélyesen az új fővárosát Izraelnek. 70 éve Ben Gurion bejelentette Izrael állam megszületését, alig 11 percre rá USA a világon elsőként elismerte azt. Miközben ezeket a sorokat írom, tucatnyi palesztint lőttek le, akik tüntettek az esemény ellen.