Felhívás: segítsünk Noéminek

Hazai morzsák
Typography

Bevallom őszintén, nem gondoltam volna, hogy kétévente találkoznom kell a gerincvelői izomsorvadással. 2017 májusában általános iskolai volt osztálytársnőm hívta föl a figyelmemet az ikerpár babákra, Zoéra és Alízra. Akkor teljes összefogással az írországi magyarok gofundme-n keresztül 1500 euróval, illetve események (árverezés, koncertek) szervezésével és egy weboldal létrehozásával támogatták a két kislány gyógyulását. Bár vannak egy páran, akik csalásként híresztelték az eseményeket, én mégis sikerként éltem meg, hogy a babák megkapták a gyógyuláshoz szükséges injekciókat és rendkívül büszke vagyok mindenkire, aki segített.

Pár napja eljutott hozzám az RTL Klub híradójának riportja egy másik kislányról, Dicsa Noémiről, aki szintén ebben a kegyetlen betegségben szenved. Az ő esetében 7 hónapos korban léptek föl a betegség tünetei. Sajnos az egészségbiztosító Magyarországon a véges keretek miatt nem tudja támogatni a számára szükséges Spinraza injekciót, így a kislánynak nemcsak a mindennapos fájdalommal kell megküzdenie, de az élete is veszélyben van és nagy az esélye annak, hogy nem éli meg a tinédzserkort, ugyanis az izomsorvadás következtében leállhat a légző- és az emésztőszerv-rendszere is. A Noémivel és anyukájával készült riport nem csak könnyeket csalt a szemembe, de elhatároztam, hogy ismét felhívást intézek azokhoz, akiknek picit több van és nem restek akár egy kávé árával (5 euró) vagy akár többel támogatni, hogy ennek a gyönyörű angyalkának megszűnjenek a fájdalmai és minél tovább maradhasson velünk.

Az RTL Klub rövid riportját itt láthatjátok:

 

Aki segíteni szeretne, az az “Együtt a kisangyalokkal mozgáskorlátozott gyermekeket támogató alapítvány” bankszámlájára utalhat. Az alapítványt kifejezetten Noémi megsegítésére hozták létre. A bankszámlaadatok a következők:

 

IBAN: HU77 1173 3027 2836 0616 0000 0000

BIC(SWIFT)Code: OTPVHUHB

Az alapítványról további információt a facebook oldalukon találtok, ahol a Noémi megsegítésére szervezett eseményeket is követhetitek.