Bevallom őszintén, nem gondoltam volna, hogy kétévente találkoznom kell a gerincvelői izomsorvadással. 2017 májusában általános iskolai volt osztálytársnőm hívta föl a figyelmemet az ikerpár babákra, Zoéra és Alízra. Akkor teljes összefogással az írországi magyarok gofundme-n keresztül 1500 euróval, illetve események (árverezés, koncertek) szervezésével és egy weboldal létrehozásával támogatták a két kislány gyógyulását. Bár vannak egy páran, akik csalásként híresztelték az eseményeket, én mégis sikerként éltem meg, hogy a babák megkapták a gyógyuláshoz szükséges injekciókat és rendkívül büszke vagyok mindenkire, aki segített.

Két igen különleges szó, mely jelentés tartalmában eltérő, de egy csapat munkájának köszönhetően egy újfajta hangzás, életérzés megjelölése lett. A mai zajos világunkban azt gondolnánk, hogy a minőségi zene réteg zene, és igen kevés ember az, aki meghallgatja. Én, mint egy igazi rocker, kevés hajjal igaz, ezt cáfolom. Igen is szükség van olyan zenékre is, amelyek elringatnak, felemelnek és még mondani valójuk is akad. Az Ethno Sanzon pedig egy ilyen zenekar. Nem másolnak, inkább újragondolnak és formába öntenek. Kreatív csapat, eddig nem hallott stílusban. Pozsgai Mártával beszélgetek, aki a zenekar vezetője, megalapítója.

A magyar kultúra napját 1989 óta január 22-én ünnepeljük, mert Kölcsey Ferenc - a kézirat tanúsága szerint - 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt.

Ez nem egy romantikus történet lesz, de könnyeket csalhat elő. Skócia futballcsapata barátságos meccset játszott a magyar válogatott ellen Budapesten, ahol megvertek minket. Az elemzést hagyjuk Szevire (bár tudjuk, hogy ezzel adós marad, mert csak az indulatai fogalmaznák a szöveget)! A skót csapat B-közepe, a Tartan Army szintén jött a skót nemzeti csapattal, igaz ők nem csupán egy hagyományos szurkolótábor, hiszen ahol a csapatuk játszik, ők oda mindig visznek valamilyen adományt. Így történt ez most is, jöjjön hát az ő útibeszámolójuk! Hölgyeim és uraim íme a Tartan Army.

"Hazánk ötödik köztársasági elnökeként, élve az Alaptörvényben rám ruházott felelősséggel - külön köszöntve az először szavazó fiatalok százezreit, és tisztelegve az első szabad választások emléke előtt -, a 2018-as általános országgyűlési választásokat április 8-ára írom ki - közölte csütörtök délelőtt a Köztársasági Elnöki Hivatal közleményében Áder János.

More Articles ...

Page 1 of 4