Jogosítványod lejárt?

Írországi morzsák
Typography

Nagyon idegesítő tud lenni, amikor rájössz, hogy le fog járni a jogosítványod. Hivatalba be, de előbb időpontot kérni, majd sok hülye kérdésre válaszolgatni, fénykép és beadni. Ez most felejtsd el! Bemutatom miért.

Eddig, ha lejárt a jogosítványod az volt a trend, hogy ki kellett töltened a D401 nyomtatványt, majd időpont egyeztetés után a megadott időben besétálni az NDSL hivatalába, ahol a PSC kártyáddal, vagy annak hiányában bármivel, ami igazolja a személyazonosságodat, a lakcímedet bizonyító számlával és a tartózkodásodat megerősítő dokumentummal együtt. 55 euró leperkálása után 3-5 nap alatt meg is lett a jogsid. Tudjuk, nem egyszerű mindezt elintézni, amikor dolgozol napközben.

Aki esetleg még nem tette meg, az csináltassa meg a PSC kártyáját, mert egyre több mindenhez kell majd használni, ráadásul kötelező jelleggel. Nagyon meg tudja könnyíteni az életünket, és most a jogosítvány megújításon keresztül szemléltetem. Hogyan tehetsz szert a PSC kártyára? Itt megtalálod. Mostantól nem kell a hivatalba bemenned, ha a jogosítványod lejárat közelben van. Ha három hónap van a lejáratig, és még PSC kártyád is van, akkor online is meg tudod igényelni, illetve adatokat változtatni a jogosítványodon. Ehhez a PSC kártya mellett még egy dolgot kell megcsinálnod, konkrétan regisztrálnod egy oldalra, ami amolyan kormányablak szerűség. Ezt itt találod. A regisztráció után sok-sok dolgot el tudsz intézni, pl. a szociális segélyek és ahogy esetünkben láttátok, a jogosítványunk területén is.

A regisztráció után kiválasztod a jogosítvány funkciót és az azonosítást követően, néhány klikkeléssel már készen is vagy. Online fizeted az 55 eurót, és 3-5 nap alatt kész van. A fényképed az lesz, ami a PSC kártyádon szerepel. Az egész folyamat nem tart soká, kb 10 perc és kész vagy. Ugye, hogy nem nehéz? Nekem kb 5 percig tartott. Biztonságos vezetést kívánok!