Nagyon idegesítő tud lenni, amikor rájössz, hogy le fog járni a jogosítványod. Hivatalba be, de előbb időpontot kérni, majd sok hülye kérdésre válaszolgatni, fénykép és beadni. Ez most felejtsd el! Bemutatom miért.

Mindenki tudja, hogy most pénteken kerül sorra egy szavazás, amely arról szól, hogy lesz-e a nőknek, családoknak beleszólása abba, ha a terhességet meg kell szakítaniuk, egészségügyi indokok miatt. A magzat kóros elváltozása illetve méhen kívüli életképtelensége, erőszak esetén teherbe esés, valamint az anyuka egészsége a legfőbb okok a változtatásra. Nagy vitákat váltott ki ez a téma minden szinten, most azonban bemutatnánk azt, amit eltörölni illetve megtartani szeretnének. A hírhedt nyolcadik alkotmánymódosítás.

Az HSE április 26.-án megerősítette, hogy 206 nő lett méhnyakrákos annak következtében, hogy kenetüket félregiagnosztizálták. A kenetvételi vizsgálat nem ismerte föl az abnormális sejteket, amelyeket el kellett volna távolítani, mielőtt rákos sejtekké váltak. Ha ezeket a nőket szakkezelésre küldték volna, akkor a rákot meg lehetett volna előzni vagy korábbi stádiumban lehetett volna kezelni.

Még a (H)írmorzsákon belül is vihart okozott a Pride körüli téma. Amikor elhatároztam, hogy a múlt hétvégén a Pride felvonulás és az egy hónapos programsorozat zárása alkalmából a (H)írmorzsa logót is szivárványszínbe teszem ki, a szerkesztőségi tagok között is volt, aki nem értett egyet vele.

Május 25.-én Írországban szavaznak a nyolcadik alkotmánymódosítás eltörléséről vagy megtartásáról. Sokan nem is sejtik mekkora a tétje ennek a szavazásnak, amely túltekint az abortuszon magán is. A tét a hölgyek döntési jogának 100%-ban történő kiteljesítése illetve a katolikus egyház utolsó láncszemének - amely a politikai élethez köti -, elvágása. Így a republikanizmus teljesen be tudja tölteni azt a szerepet, amelyért létrehozták.

More Articles ...