Hírmorzsa mozi klub: Csöndben maradni (Keep quiet)

Hírmorzsák
Typography

A sors néha kegyetlen tud lenni, de olykor ez a kegyetlenség kell ahhoz, hogy megtaláld önmagad, és szembesítsd magad a múltban elkövetett hibáidért. Van bocsánat, még ha rögös is az út odáig, és sok ember könnyein keresztül is vezet.

Talán emlékeztek a Jobbikra, azon belül is a Magyar Gárdára, ami az antiszemitizmusával vált leginkább ismertté, illetve igen szélsőséges eszméi miatt. Aztán jött egy nagy csavar, egy nagy pofon, egy kis, egyszerű falusi ember személyében, aki gyökerestül felforgatta mind a Magyar Gárda, mind a Jobbik és mind a magyar politika életét.
Szegedi Csanád, amikor szembesült a múltjával, abban a pillanatban egy tőr járta át a szívét, főleg amikor a családjában is szembesítették igazi gyökereivel. A tőrt a volt pártja, illetve annak félkatonai szervezete forgatta meg a szívében azzal, hogy neki zengték azokat a rigmusokat, amelyek nemrégiben az ő szájából szennyezték a közéletet.
A film témája a sötétségről szól, amelyet már azt gondolnánk elfelejtettünk az évek múlásával, ám valakik mindig gondoskodnak róla, hogy visszaidéződjön. Egy ember tragédiája, aki azzá vált, akik ellen harcolt. A film, amit látni kell, levonni az emberi gyarlóságot és okulni belőle. A film nem a Jobbik lejáratását célozza meg elsősorban, hanem az emberi butaságra. A nagymama helyzete nem lehetett könnyü, bár sokak szerint ez csak humbug. Ítéljen a kedves néző.