A Seanad Éireann Írország szenátusa. Ez az ír parlament (Oireachtas) felsőháza és számos fontos funkciója van. A Seanad Éireann Dublinban van.

Az Európai Uniótól eltekintve az Oireachtas az egyetlen olyan intézmény Írországban, amely törvényt hozhat az állam számára. Az Oireachtas az elnökből és a két házból, a Dáil-ból és a Seanad-ból áll.

2017. október 28-tól, az ingyenes kezelések támogatási listája bővült az ún. „Treatment Benefit Scheme”, a szociális hivatal által működtetett állami hozzájárulás esetén, bizonyos kezelések igénybevételéhez. (Department of Employment Affairs and Social Protection DEASP) A „Medical card” tulajdonosok törvényileg jogosultak már többféle vizsgálat igénybevételére is, amelyet a HSE szabályozásában tudnak használni. A mostani szolgáltatások bővítése kiterjed a gazdaságokban dolgozókra és a PRSI S osztályt fizetőkre is. Mielőtt bárki igénybe venné ezeket a szolgáltatásokat, ellenőrizze a jogosultságát, amit a DEASP-nél tud megtenni. Cikkünk erről itt.

A politikai párt politikai pártok jegyzékében történő regisztrálásának célja, hogy választásokon a regisztrált pártok jelöltjei a párt nevét a szavazólapon saját nevükhöz hozzáadhatják. Amennyiben a párt nincs rajta a jegyzéken, a jelöltet a szavazólapon nem párthoz tartozó jelöltként nevezik meg. A jegyző és a politikai pártok tényleges jegyzéke a Parlamentben van, Dublinban. A jegyző a Dáil jegyzője.

More Articles ...