Az Üzleti, Vállalkozói és Innovációs Minisztérium (Department of Business, Enterprise and Innovation)

Jogérvényesítés és jóvátétel
Typography

Az Üzleti, Válalkozói és Innovációs Minisztérium felelős a vállalkozással, innovációval, az üzletszabályozással és a dolgozók védelmével kapcsolatos kormánypolitika alkalmazásáért és fejlesztéséért. A Minisztérium felelősségei közé tartozik a cégregisztráció, a fogyasztóvédelem, a munkahelyi kapcsolatok és a munkafeltételek. A Minisztériumnak 6 szekciója van, beleértve a munkaügyi szekciót.

A munkaügyi szekció (Labour Affairs Division) feladata annak biztosítása, hogy a munkajogok megfelelőek legyenek és tiszteletben tartsák azokat. A szekció a következő egységekből áll:

  • Munkahelyi kapcsolatok reformja
  • Munkavállalói engedélyek
  • Munkahelyi kapcsolatok (beleértve a fiatalok védelmével kapcsolatos és a foglalkoztatási ügynökségekre vonatkozó törvényeket)
  • Biztonsági, egészségügyi és vegyszerek szabályozásával foglalkozó egység
  • Munkaerőpiac
  • Belső vizsgálat

A munkavállalói engedélyek egysége kezeli a munkavállalói engedélyek rendszerét.

2011 januárjában a végkielégítések kifizetésével foglalkozó szekciót és az inszolvencia fizetési szekciót (csődeljárás esetén) átadták ettől a részlegtől a Munkaügyi és Társadalmi Védelem Minisztériumának (Department of Employment Affairs and Social Protection). 2017 szeptemberében az EU-s és a munkajogi szabályokkal foglalkozó egységet, valamint a nemzeti minimálbér szabályzásához kapcsolódó ügyeket átadták a Munkaügyi és Társadalmi Védelem Minisztériumának.

A munkahelyi kapcsolatokkal foglalkozó szekció munkája a következőkből áll: munkahelyi kapcsolatokról szóló törvények, szakszervezettel kapcsolatos problémák, a munkahelyi viták felügyelete és a munkavállaló munkahelyi jelenlétéhez kapcsolódó törvények.

Kapcsolat

Department of Business, Enterprise and Innovation

23 Kildare Street

Dublin 2

D02 TD30

Ireland

Tel: (01) 631 2121

Alacsonydíjas hívószám: 1890 220 222

Weboldal: http://www.dbei.gov.ie/

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Forrás: Citizens Information Ireland