Ha valaki fogyatékkal él és szeretne fizetett munkát találni vagy segítségre van szüksége az álláskeresésnél, akkor a foglalkoztathatósági szolgálat (EmployAbility Service - korábban támogatott foglalkoztatási szolgálat (Supported Employment Service)) segítséget nyújthat. Ez a szolgálat fogyatékkal élőknek nyújt támogatást és segítséget arra, hogy hozzáférhessenek a munkaerőpiachoz. A támogatásokat szponzor szervezet nyújtja a Munkaügyi és Társadalmi Védelem Minisztériumának nevében - lásd a “Szponzor szervezetek) c. részt lentebb.

A támogatás elérhető olyan munkáltatók, munkavállalók és egyéni vállalkozók számára, akiknek át kell alakítaniuk a munkahelyet, vagy meghatározott eszközöket kell beszerezniük fogyatékkal élő személyzet számára. Ezt a támogatást a munkahelyi eszközök/átalakítás támogatásának (Workplace Equipment/Adaptation Grant (WEAG)) hívják. A támogatást akkor lehet kérelmezni, amikor fogyatékkal élő munkavállaló már dolgozik a cégnél vagy hamarosan dolgozni kezd a cégnél.

A munkavállaló megtartásának támogatási terve (Employee Retention Grant Scheme) egy olyan terv, amelynek célja azon munkáltatók támogatása, akik olyan munkavállalókat tartanak meg, akik megbetegszenek, illetve olyan orvosi kezelésre szoruló állapotba kerülnek vagy olyan mértékű egészségkárosodást szenvednek, amely befolyásolja munkavégzési képességüket.

Ha valaki látássérült, vak, vagy extra segítségre van szüksége a munkahelyen történő olvasáshoz, akkor jogosult lehet a személyes felolvasó támogatására. Ez a támogatás lehetővé teszi, hogy valaki részmunkaidőben, vagy alkalmi alapon évi maximum 640 órában alkalmazzon egy felolvasót azért, hogy segítsen neki a munkahelyen történő olvasásban. A támogatást a Munkaügyi és Társadalmi Védelem Minisztériumának az ésszerű átalakítási alapjából (Reasonable Accommodation Fund) fedezik.

Azok a munkáltatók, akik fogyatékossággal kapcsolatos érzékenyítő tréningeket nyújtanak személyzetük számára kérelmezhetnek támogatást a tréningek költségei felé. A fogyatékossággal kapcsolatos érzékenyítés célja, hogy a lehető legjobb ügyfélszolgálatot nyújtsák ügyfelek és vásárlók számára. A fogyatékossággal kapcsolatos érzékenyítés támogatja fogyatékkal rendelkező személyek foglalkoztathatóságát olyan munkakörnyezet megteremtése által, amely nyitott és befogadó mindenki irányában.

Ha az adott személy süket vagy hallássérült, illetve beszédhibás akkor kérelmezhet támogatást tolmács költségeinek fedezésére az állásinterjún. Ezt a támogatást hívják tolmács támogatásának állásinterjúhoz (Job Interview Interpreter Grant - JIIG). A támogatás fedezi annak a költségét, hogy a tolmács elmenjen az álláskeresővel az interjúra.

More Articles ...

Page 1 of 2