A Safe Pass egy biztonságtudatossággal kapcsolatos tréningprogram építőipari dolgozók számára. Ez egy egynapos program, amely lehetővé teszi, hogy a munkavállalók építési helyszíneken dolgozhassanak anélkül, hogy saját magukat vagy másokat kockázat alá helyeznének. A munkáltatókat törvény kötelezi arra, hogy biztosítsák a Safe Pass kártyát építőipari dolgozók számára. Ehhez a munkáltatóknak biztosítani kell, hogy minden építőipari munkás megfelelően elvégezte a Safe Pass tanfolyamot.

Az emberek munkahelyi egészségéről és biztonságáról rendelkező legfőbb törvény a munkahelyi biztonsággal, egészséggel és jóléttel kapcsolatos 2005-ös módosított törvény (Safety, Health and Welfare at Work Act 2005 (as amended). A törvény vonatkozik minden munkáltatóra és munkavállalóra (beleértve a fix munkaidős szerződéssel és időszakosan dolgozó munkavállalókat), valamint az egyéni vállalkozókra a munkahelyükön. A törvény meghatározza mind a munkáltató, mind a munkavállaló jogait és kötelességeit és rendelkezik az alapvető pénzbüntetésekről, illetve egyéb jellegű büntetésekről az egészséggel és biztonsággal kapcsolatos törvény megsértése esetén.

Ha a munkavállaló munkavégzés közben vagy a munkába utazáskor balesetet szenved, akkor meg kell tudni, mi a teendő. Amennyiben szükséges, orvosi segítséget kell kérni a helyi körzeti orvostól (GP vagy családorvos) vagy kórháztól. A balesetet jelenteni kell a munkáltatónak. Ezután ellenőrizni kell, hogy jogosult-e a munkavállaló bizonyos támogatásokra vagy jogosultságokra amíg hiányzik a munkából, illetve azt, hogy mi várható, amikor a munkavállaló visszatér a munkába.