Éjszakai munka

Munkaórák
Typography

Az éjszakai dolgozók munkaóráit a munkórák beosztásával kapcsolatos 1997-es törvény (Organisation of Working Time Act 1997) szabályozza. Fontos tisztázni mint jelent az éjszakai munka és az éjszakai dolgozó fogalma.

  • Az éjszakai munka éjfél és reggel 7:00 óra közt történő munkavégzés.
  • Az éjszakai dolgozó olyan dolgozó, aki normális esetben legalább 3 órát dolgozik éjfél és reggel 7:00 óra közt és aki egy évben a munkaóráinak legalább a felét éjszaka dolgozza le.

Az éjszakai dolgozók munkaórái

Általában a maximális heti átlag munkaórák száma 48 óra. Normális esetben az éjszakai dolgozónak nem kell többet dolgoznia átlag 8 óránál egy 24 órás periódusban. Az átlagot egy két hónapos periódus figyelembevételével számítják ki, de figyelembe vehetnek hosszabb periódust is, ha kollektív egyezmény határoz erről.

Ha az éjszakai munka különleges kockázatokat, illetve fizikai vagy mentális erőfeszítést foglal magában, akkor az éjszakai dolgozó nem dolgozhat többet 8 óránál egy 24 órás periódusban. A munkáltatónak egy kockázatfölbecslést kell végeznie azért, hogy meghatározza, hogy az éjszakai munka különleges kockázatokat, illetve fizikai vagy mentális erőfeszítést foglal-e magában.

Általában a fiatalok munkaidejét szabályozó törvény nem engedélyezi, hogy fiatalok éjszakai munkát végezzenek.

Egészség és biztonság

A biztonsággal, egészséggel és jóléttel kapcsolatos (általános alkalmazású) 2007-es szabályozások (Safety, Health and Welfare (General Application) Regulations 2007) 6. része lefekteti azokat a lépéseket, amelyeket a munkáltatónak meg kell tennie az éjszakai dolgozók egészségének és biztonságának biztosítására.

Fölmérés

A munkáltatónak az éjszakai dolgozó alkalmazása előtt és az éjszakai dolgozó alkalmazása során rendszeres időszakokban fölmérést kell végeznie a munka munkáltató egészségére gyakorolt hatásairól. Ezt a fölmérést ingyenesen kell elvégezni. Alternatívaként ha a dolgozó jogosult arra, hogy a fölmérést az állam végezze ingyenesen, akkor a munkáltatónak olyan rendelkezéseket kell hoznia, amelyek biztosítják a munkavállaló számára az említett jogosultsághoz való hozzáférést.

Mi történik akkor, ha valaki megbetegszik az éjszakai munkától?

Ha az éjszakai dolgozó az éjszakai munka következményeként megbetegszik, akkor a munkáltatónak amennyiben lehetséges, olyan feladatokat kell a munkavállalónak adnia, amelyek elvégzéséhez nem szükséges éjszakai munka és amelyek megfelelnek az említett munkavállalónak.

Mi történik, ha valaki terhes és éjszakai munkát végez?

Ha egy munkavállaló terhes és munkája egynegyedét éjszaka végzi, akkor mentesíteni lehet őt az éjszakai munkavégzés alól, ha orvos igazolja, hogy az éjszakai munka negatív hatással van a munkavállaló és kisbabája egészségére és biztonságára. Ha nincs megfelelő alternatív munka, akkor a terhes munkavállalónak adhatnak egészségügyi és biztonsági szabadságot. Ezt a gyakorlatot lehet alkalmazni a gyermek születése után maximum 14 hétig.

Hogyan lehet panaszt tenni?

A munkaidő beosztásáról szóló 1997-es törvényhez vagy az anyasági védelemről szóló törvényhez kötődő vitákkal kapcsolatban a vita megtörténte után 6 hónapon belül panaszt kell benyújtani. A workplacerelations.ie weboldalon lévő panasztevő formanyomtatványt kell a panasztételre használni. Habár ezt az időkorlátot meg lehet hosszabbítani maximum 12 hónapra ha ésszerű oka volt annak, hogy az első 6 hónapon belül nem tették meg a panaszt.

További információ

Az Egészségi és Biztonsági Hatóság (Health and Safety Authority) kiadott egy kiskönyvet, Útmutató a munkáltatóknak és a munkavállalóknak az éjszakai és a beosztás alapján végzett munkával kapcsolatban címmel.

További információ az éjszakai munkával és a munkajogokkal kapcsolatban elérhető a Workplace Relations Commission információs és ügyfélszolgálatánál - lásd lentebb.

Kapcsolat

Workplace Relations Commission - Information and Customer Service

O'Brien Road

Carlow

R93 W7W2

Nyitvatartási idő: hétfőtől péntekig 9:30-tól 17:00 óráig

Tel: (059) 917 8990

Alacsonydíjas hívószám: 1890 80 80 90

Weboldal: https://www.workplacerelations.ie/en/

Forrás: Citizens Information Ireland