Munkavállalói részvényopciós terv

Fizetés és munka
Typography

A munkavállalók igénybe vehetnek bizonyos részvényopciókat a cégüktől, amelyek ‘adómentesek’, vagy ‘adóhatékonyak’. Habár hasznos fejben tartani, hogy kevés olyan munkavállalói támogatás van, amely teljes mértékben ‘adómentes’.

Három fő típus van, amely szerint a munkavállaló támogatásban részesülhet a cég részvényei által:

  • Jóváhagyott profitmegosztási tervek (Approved Profit Sharing Schemes)
  • Részvényopciók
  • Fő munkavállalót bevonó program (Key Employee Engagement Programme (KEEP))

Általában a különböző típusú részvénytervekből keletkező nyereségek Universal Social Charge (USC)- és társadalombiztosítás (PRSI)-kötelesek. Habár a KEEP programban keletkező nyereségek a jogosultsági részvényopciók fölhasználáskor nem lesznek adó-, társadalombiztosítás- vagy USC-kötelesek a fölhasználás dátumakor. A nyereség ehelyett tőkenyereség-adó köteles lesz a részvények jövőbeli eladásakor.

Szabályok

Jóváhagyott profitmegosztási tervek (Approved Profit Sharing Schemes)

A jóváhagyott profitmegosztási tervek a munkáltató számára lehetővé teszik, hogy  évente maximum 12,700 euró értékű részvényt adjon a munkavállalónak adómentesen. A jóváhagyott profitmegosztó terveknek meg kell felelniük bizonyos törvényben meghatározott és az adóbiztosok által ellenőrzött feltételeknek.

Feltéve, hogy a terv megfelel a kért feltételeknek, a munkavállaló nem fizet adót a részvények után maximum 12,700 euró értékben évente. A munkáltatónak meg kell őriznie a részvényeket egy bizonyos ideig (ezt megőrzési periódusnak (retention period) nevezik) és a munkavállaló nem adhatja el a részvényeket három évnél korábban. Ha a munkavállaló három évnél korábban adja el a részvényeket, akkor köteles jövedelemadót fizetni, vagy a részvények piaci értéke után akkor amikor a munkavállalónak adták azokat, vagy a részvények értéke után eladáskor, attól függően, melyik értéke az alacsonyabb.

A jóváhagyott profitmegosztási terveknek számos feltételeknek kell megfelelniük, amelyeket az adóbiztosoknak ellenőrizniük kell. További információt az adóhivatal weboldalán lehet találni.

Részvényopciók a munkáltató cégénél

Az adóhivatal által jóváhagyott megtakarításokhoz kapcsolódó részvényopció-tervek lehetővé teszik a munkavállaló számára, hogy megtakarítson és megvásároljon részvényopciókat a munkáltató cégén belül adóhatékony módon. Az adóbiztosokkal és a munkáltatóval kell ellenőrizni, milyen szabályok vonatkoznak az egyes részvényopciókra és azok mikor lesznek adókötelesek. További információt az adóhivatal ‘Útmutató a megtakarításokhoz kapcsolódó részvényopciós tervekhez’ c. publikációjában lehet találni.

Fő munkavállalót bevonó program (Key Employee Engagement Programme (KEEP))

A fő munkavállalót bevonó program lehetővé teszi kis- és középvállalkozások (KKVk) számára, hogy részvényalapú díjazásban részesítsék fő munkavállalóikat. Ennek a programnak a célja, hogy lehetővé tegye kis- és középvállalkozások számára a nagyobb vállalkozásokkal való versenyzést a fő munkavállalók felvételében és megtartásában.

A program értelmében a munkavállaló által fölhasználáskor keletkező nyereségek nem lesznek jövedelemadó-, társadalombiztosítás- vagy USC-kötelesek a fölhasználás dátumakor. A nyereség ehelyett tőkenyereségadó-köteles lesz a részvények jövőbeli eladásakor.

Ez az ösztönző program elérhető 2018. január 1. és 2023. december 31. közt adott jogosultsági részvényopciókra.

Az adóhivatal részletes információkat publikált a KEEP programmal kapcsolatban és egy átfogó iránymutató kézikönyvet is kiadott a részvénytervekkel kapcsolatban.

Forrás: Citizens Information Ireland