A munkavállalók igénybe vehetnek bizonyos részvényopciókat a cégüktől, amelyek ‘adómentesek’, vagy ‘adóhatékonyak’. Habár hasznos fejben tartani, hogy kevés olyan munkavállalói támogatás van, amely teljes mértékben ‘adómentes’.

Majdnem minden bevétel adóköteles. A munkából származó bevétel adóját a munkáltató vonja le a munkabérből az ír kormány nevében. Ez a Pay As You Earn (Úgy fizetsz, ahogy keresel) rendszer. A fizetendő adó összege függ a keresett bevétel összegétől és az egyén személyes körülményeitől. Számos jövedelemadó könnyítés áll rendelkezésre, amely csökkentheti a befizetendő adó összegét.

Ha valaki elveszti az állását, bizonyos jogai és jogosultságai vannak, beleértve a munkáért kapott fizetéshez való jogot. Ha a munkavállalónak nem fizettek az elbocsájtása dátumakor, vagy a munkáltató még mindig tartozik neki a bérével, akkor törvényes jogosultsága van arra, hogy kifizessék az elvégzett munkáért. A munkabér ki nem fizetése a munkáltató által a fizetésből történő levonás - lásd a ‘Fizetésből történő levonások’ c. részt lentebb.

P60: Az év vége után a munkáltatónak egy nyilatkozatot kell a munkavállalónak azzal kapcsolatban kiállítania, mennyi fizetést kapott a munkavállaló az adott év alatt és mennyi pénzt vontak le adóra, USC-re, valamint társadalombiztosításra (PRSI) az év folyamán. Egészen 2018-ig és 2018-at beleértve ezt a dokumentumot P60 bizonylatnak (P60 certificate) hívták.

A munkaszerződés értelmében a munkavállalónak joga van ahhoz, hogy időben megkapja a fizetését. Ha a munkáltató rendszerint későn fizeti ki a munkavállaló bérét és a munkavállaló még mindig az említett munkáltatónak dolgozik, akkor a munkavállaló egy kétlépcsős procedúrán keresztül érvényesítheti az időben történő fizetéshez való jogát.

Általában a munkáért kapott fizetés összege a munkavállaló és a munkáltató közti megegyezésen alapul. A bérrel kapcsolatos megállapodás akkor történik, amikor a munkavállalónak fölajánlják az állást. Habár a nemzeti minimálbérrel kapcsolatos 2000-es törvény (National Minimum Wage Act 2000) értelmében a legtöbb munkavállaló jogosult a minimálbérre. Bizonyos személyek, például 18 éven aluliak kaphatnak a minimálbérnél kevesebb fizetést - lásd a “Díjszabás” c. részt lentebb.

More Articles ...

Page 1 of 2