Munkaórák fiatalok esetében

Fiatalok a munkában
Typography

A munkaórákat fiatalok esetében a fiatalok védelmével kapcsolatos (foglalkoztatásról szóló) 1996-os törvény (Protection of Young Persons (Employment) Act 1996 szabályozza. A törvény meghatározza a minimális munkaórákat, pihenőket és megtiltja a 18 éven aluli fiataloknak az éjszakai munkát.

Szabályok

A törvény általában 18 éven aluliakra vonatkozik. A gyermekeket 16 éven aluli személyekként határozza meg, a fiatalokat pedig 16 és 17 év közti személyekként. A tövény nem vonatkozik olyan gyermekekre vagy fiatalokra, akiket közeli rokon foglalkoztat.

Gyermekek

A törvény értelmében a munkáltatók nem foglalkoztathatnak 16 éven aluli gyermekeket rendszeres, teljes idős állásban. 14 és 15 éves gyermekeket lehet alkalmazni könnyű munkára a következő feltételek mellett:

  • 14 éves gyermekek végezhetnek könnyű munkát iskolai szünetekben, ha a munkaórák nem haladják meg a napi 7 vagy heti 35 órát.
  • 15 éven felüli, de 16 éven aluli gyermekek végezhetnek könnyű munkát maximum heti 8 órában iskolaidőben.
  • 16 éven aluliak dolgozhatnak maximum napi 8 órát és heti 40 órát ha jóváhagyott munkatapasztalati vagy oktatási programon vesznek részt, amennyiben a munka nem ártalmas az egészségükre, biztonságukra vagy fejlődésükre. A jóváhagyott munkatapasztalati vagy oktatási programok 16 éven aluliak számára olyan munkatapasztalati, képzési vagy oktatási programok, amelyeket az Oktatásügyi Miniszter, az Üzleti, Vállalkozási és Innovációs Miniszter vagy a SOLAS hagyott jóvá
  • 16 éven aluliaknak legalább 21 szabadnapot kell biztosítani a nyári szünetben.
  • Gyermekeket alkalmazhatnak filmekben, kulturális vagy hirdetési munkára, illetve profi sportolóként az Üzleti, Vállalkozási és Innovációs Miniszter engedélye értelmében.

Maximális heti munkaórák 16 éven aluliaknak

Életkor

14 év

15 év

Iskolaidő

Semmi

8 óra

Szünet

35 óra

35 óra

Munkatapasztalat

40 óra

40 óra

Szabadság és szünetek 16 éven aluliaknak

Fél órás szünet

4 óra munka után

Napi szünet

14 egymást követő szabad óra

Heti szünet

2 szabadnap, amelynek a lehető legközelebbnek kell egymáshoz állnia

Korlátok az éjszakai vagy kora reggeli munka tekintetében

Általánosságban, a 16 és 17 év közti fiatalok nem dolgozhatnak reggel 6 óra előtt vagy este 10 óra után. Bármely kivételt ez alól a szabály alól külön szabályozásban kell lefektetni.

A fiatalok védelmével kapcsolatos 1996-os törvényről szóló 2001-es szabályozások az engedéllyel rendelkező helyeken történő foglalkoztatás tekintetében (Protection of Young Persons Act 1996 (Employment in Licensed Premises) Regulations 2001 (SI 350/2001) engedélyezi, hogy az engedéllyel rendelkező helyeken általános feladatok elvégzésére alkalmazott fiatalokat este 11 óráig dolgoztathassák olyan napon, amely nem közvetlenül előz meg egy iskolai napot iskolaidőben. A szabályozás kimondja, hogy az általános feladatok definíciója “nem foglalja magában az alkoholtartalmú italok pult mögüli fölszolgálását engedéllyel rendelkező helyeken, vagy alkoholtartalmú italok fölszolgálását az említett helyeken kívül történő elfogyasztásra”.

A munkáltató kötelessége

A munkáltatónak látnia kell a fiatal születési anyakönyvi kivonatát vagy egyéb életkorra vonatkozó bizonyítékot annak alkalmazása előtt. Ha a fiatal 16 éven aluli, akkor a munkáltatónak a szülő vagy gyám írásbeli engedélyét kell megszereznie.

A munkáltatóknak jegyzéket kell vezetniük minden 18 éven aluli munkavállalóról, amely magában foglalja a munkavállaló munkakezdési és befejezési idejét.

Hogyan lehet igénybe venni?

A megszegéssel kapcsolatos panaszokat a fiatalok védelmével kapcsolatos (foglalkoztatásról szóló) 1996-os törvény (Protection of Young Persons (Employment) Act 1996) értelmében el lehet referálni a Workplace Relations Commission felügyeleti szervéhez - lásd a “Panaszok” c. részt lentebb.

Ha egy gyermek vagy fiatal úgy gondolja, hogy büntetést kapott azért, mert megtagadta az együttműködést a munkáltatóval a törvény megszegéséért (pédául, megtagadta a tiltott órákban történő munkavégzést), akkor a szülő vagy gyám panaszt tehet a Workplace Relations Commission-nél a büntetést követő 6 hónapon belül - lásd a “Panaszok” c. részt lentebb. Ezt az időkorlátot ki lehet terjeszteni további 6 hónapra, ha a Workplace Relations Commission meg van győződve arról, hogy ésszerű ok miatt nem sikerült a panaszt megtenni az első 6 hónapban.

Panaszok:

Panaszokat a workplacerelations.ie weboldalán lévő formanyomtatványon keresztül lehet benyújtani.

További információért a fiatalok védelmével kapcsolatos (foglalkoztatásról szóló) 1996-os törvényről a Workplace Relations Commission információs és ügyfélszolgálati részlegéhez lehet fordulni - lásd a “Kapcsolat” c. részt lentebb.

Kapcsolat

Workplace Relations Commission - Information and Customer Service

Information and Customer Service

O'Brien Road

Carlow

R93 W7W2

Nyitvatartási idő: hétfőtől péntekig 9:30-tól 17:00 óráig

Tel: (059) 917 8990

Alacsonydíjas hívószám: 1890 80 80 90

Weboldal: https://www.workplacerelations.ie/en/

Forrás: Citizens Information Ireland