Az elmúlt pár évben jelentősen emelkedett a részmunkaidőben dolgozók száma. Az okok egyike, hogy nagy számban térnek vissza munkavállalók a munkaerőpiacra (talán azért, mert a gyermekeik már felnőttek). Egyéb ok a munkáltató rugalmasabb, családbarát viszonyulása az ilyen módon dolgozók felé.

A háztartásbeli dolgozó meghatározás azokra az emberekre vonatkozik, akiket magánotthonban történő feladatok elvégzésére alkalmaznak. Őket általában közvetlenül a háztulajdonos alkalmazza az említett feladatok elvégzésére. A háztartásbeli dolgozók által elvégzett munkatípusok közé tartozik a háztartás vezetése és a takarítás. Egyéb feladatok közé tartozhat a gyermekek, idősek vagy fogyatékkal élők gondozása. A háztartásbeliek dolgozhatnak részmunkaidőben, teljes munkaidőben és néha (de nem mindig) lakhatnak a munkáltatójuknál is. A gondozói asszisztensek és az otthoni kisegítők háztartásbeli dolgozók. Ez a brosúra tartalmaz információt a háztartásbeli dolgozók munkajogaival kapcsolatban.

Ki az alkalmazott?

Míg a legtöbb esetben tökéletesen világos, ki az alkalmazott, adódnak olyan helyzetek, ahol ez a fogalom magyarázatot igényel. Például az az üzlet, amely el szeretné kerülni a munkajogi törvénykezést, az adót és a társadalombiztosítást, ragaszkodhat ahhoz, hogy a cégnek dolgozók önálló vállalkozók legyenek alkalmazottak helyett. Más szóval ilyen esetekben a munkáltató ragaszkodik ahhoz, hogy az adott személy nem az alkalmazottja, hanem egyéni vállalkozó, aki bizonyos munkát végez. A dolgozó viszont úgy érzi, hogy ő alkalmazott. Ebben az esetben kinek van igaza?

Az ügynökség által alkalmazott dolgozó az a személy, akinek megegyezése van egy ügynökséggel azzal kapcsolatban, hogy egy másik személynek végezzen munkát. Például egy titkárnőnek lehet megegyezése egy titkárság ügynökséggel, hogy egy irodában dolgozzon amíg az iroda alkalmazottjai szabadságon vannak. Míg az ügynökség által alkalmazott dolgozóknak nem ugyanazok a munkajogai mint a rendszeres dolgozóknak, az időszakos, ügynökségen keresztül végzett munkával kapcsolatos EU-s irányelv (lásd lentebb) értelmében az időszakos, ügynökség által alkalmazott dolgozóknak joguk van egyenlő bánásmódra alapvető munkakörülmények között. Ezt az irányelvet az ír jogba az alkalmazottak védelméről szóló (időszakos, ügynökség által alkalmazott dolgozókkal kapcsolatos) 2012-es törvény (Protection of Employees (Temporary Agency Work) Act 2012)  ültette át (lásd lentebb). Az ügynökség által alkalmazott dolgozókat egyéb munkával kapcsolatos törvény védi - lásd az “Egyéb törvények” c. részt lentebb.

Subcategories