Ha az igénylő körülményei megváltoznak miközben lakbérkiegészítést kap akkor a kifizetést csökkenthetik, vagy az igénylő elveszítheti jogosultságát. Az albérletkiegészítés összege különböző tényezőktől függ - beleértve a bevételt, megtakarításokat, kereseteket, a háztartás összetételét és a jelenlegi helyi albérletkorlátokat.

Ha a zord időjárás széles körben árvizet okoz, akkor a Munkaügyi és Társadalmi Védelem Minisztériuma aktiválhatja a humanitáriánus segélytervet. Ez a vagyonfölbecslésen alapuló terv vészhelyzetben anyagi segítséget nyújt olyan háztartások számára, amelyek nem tudják közvetlenül az árvíz után az alapvető szükségleteket fedezni. A terv célja, hogy anyagi támogatást nyújtson olyan emberek számára, akiknek a házuk megrongálódott. Azért hozták létre, hogy a nehézségeket enyhítse ahelyett, hogy teljes kompenzációt nyújtson a kárért.

A lakbérkiegészítés kiszámítása nagyon bonyolult dolog. A Munkaügyi és Társadalmi Védelem Minisztériumának képviselője (korábban közösségi segélyhivatalnok) megállapítja a lakbérkiegészítésre való jogosultságot. Ha az igénylőnek kérdése van az albérletkiegészítésre való jogosultsággal kapcsolatban, akkor a Munkaügyi és Társadalmi Védelem Minisztériumának helyi képviselőjével kell fölvenni a kapcsolatot.

2014. január 1. óta a jelzálogkamat-kiegészítés terve le van zárva új igénylők számára és nem fogadnak el új kérelmeket ezután a dátum után.Ez az intézkedés nem befolyásolja a jelenlegi igénylőket azonnal (azokat, akik 2014. január 1. után kaptak jelzálogkamat-kiegészítést). A tervet felszámolják a jelenlegi igénylőknek egy négyéves periódus alatt.

More Articles ...

Page 1 of 2